Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Nádai Anikó a ValóVilág műsorvezetője, akit egykor még valóságshow szereplőként ismertünk meg. Később az Éjjel-Nappal Budapest című sorozat főszereplőjeként vált kedveltté. A Mindmegettének elárulta, hogy mit főz szívesen!
Nemcsak Burgundia, hanem egész Franciaország legfinomabb marhahúsos étele a boeuf bourguignon. Mint minden fenséges fogásnak, úgy ennek is van története.
Cikk
MME
A miniszter vagy főherceg Eszterházynak a kedvence volt a metéltre vágott leveszöldségekkel együtt párolt marhaszelet? És rizzsel, galuskával vagy széles metélttel tálaljuk?És egyáltalán: osztrák vagy magyar étel az Eszterházy-rostélyos? Elmeséljük.
Bizonyos ételek és italok különösen jótékony hatással vannak a női szervezetre. Ha rendszeresen fogyasztjuk őket, a hatás nem marad el.
Bellini a pohárban, Carpaccio a tányéron?! Ismerd meg az olasz festőkről elnevezett világhírű koktél és előétel történetét!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Egy forró tea átmelegíti a testünket és lelkünket egyaránt, ám a hatása tovább fokozható ügyes fűszerezéssel. Sőt, melegítő ételekkel könnyebben elviselhető a kinti hideg idő. Utánajártunk, mit érdemes enni cidriben!
Szeretjük a marhaságokat, azonban többségünknek - így említve - a viccek és poénok jutnak eszünkbe. De ma nem viccekről lesz szó, hanem az igazi marhaságokról: a marhahúsról.
Lyukas csont. Körülbelül ezt jelenti a kifejezés. Igazában velőscsontról van szó, de itt nem a velő, hanem a csont körüli hús a fontos.
A tengeri halat tedd néhány órára enyhén sós, fokhagymás tejbe. Használat előtt öntsd le róla a tejet, itasd le róla a nedvességet, s máris panírozhatod, sütheted. Finom, omlós sült hal lesz a jutalmad!
Beküldő: Pappné Zsuzsa