Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mohamed Henni, a francia influenszer és étteremtulajdonos a Paris Saint-Germain csatárának nevére hivatkozva árulja egyik fajta kebabját. A sztárfocista azonban nem hagyta annyiban az ügyet.
Videó
Biztosan eljátszottál már a gondolattal, hogy megpróbálsz otthon macaront készíteni. A krémmel töltött színes apró habcsókokat aprólékos műgonddal kell elkészíteni. Késmárki Diána, a Macaron Heaven tulajdonosa megmutatja a trükköket és a buktatókat.
73 éves korában elhunyt az egyik legismertebb francia szakácsa, Joël Robuchon. A séfet 1990-ben az évszázad szakácsának választották.
Pataki Nóra
Vasárnap eldől, hogy Franciaország vagy Horvátország focistái lesznek a világ legjobbjai. A 2 ország vívja az oroszországi világbajnokság döntőjét. Kerülj te is vébé-döntős formába és készítsd el valamelyik ország nemzeti ételét. Akármelyikre is esik a választásod, te és a családod csak nyer vele.
Ahogyan a külföldiek furcsállnak néhány magyar étkezési szokást, így bennünket is érhet meglepetés, ha más országban járunk. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a gasztronómiai etikettről, melyeket nemcsak illik, de ajánlott is betartani az oda látogatóknak.
Török Zsuzsa
Változtasd francia pékséggé a konyhádat egy ráérős hétvégén, és süss otthon kívül ropogós, belül lyukacsos botkenyeret!
3 izgalmas és autentikus hely, ami a spanyol paellától a tapasokon át a francia fine dining világáig repít!
A bouillabaisse, a Provence-ból, azon belül is Marseille-ből származó tápláló halleves valóságos ízkavalkáddal nyűgöz le. Sokkal inkább egytál, mint leves.
Szívesen kipróbálod különböző nemzetek konyháit? Akkor teszteld tudásod, és derítsd ki mindössze néhány perc alatt, mennyire vagy otthon a japán, a francia, az olasz, az indiai vagy akár az osztrák gasztronómiában.
Mandula
Sokadik próbálkozásra sem sikerült értelmes bevezetést írnom, úgyhogy inkább nem is kísérletezek, nagy levegőt veszek és elmondom. Búcsúzni a legtöbbször nehéz, nem is vagyok jó benne. Most mégis meg kell tennem, mert úgy alakult, hogy ez az utolsó mindmegettés bejegyzésem.
Az ínyencek hazájából, Franciaországból következik most néhány olyan finomság, amely a hazai asztalokon is gyakori vendég. De vajon melyiket mire használjuk?
Sokan pusztán a véletlennek tulajdonítják a pezsgő felfedezését, sőt az angolok egyenesen a szigetországot tekintik az ital bölcsőjének. Bár a pontos eredet máig tisztázatlan, de az üzemszerű pezsgőkészítés alapjait Franciaországban kell keresnünk.
Habliliom
Hagyma - jó esetben többféle is - mindig akad itthon. Olcsó, egészséges, és a jó fogások többségéhez feltétlenül szükséges.
HL
Gyakran hangzik el a szállóigévé vált aforizma, és sokan nem is tudják, honnan, kitől származik az eredetije. Pedig aki leírta, nem akárki volt.
Mozzarella
Sokunk vágya eljutni vagy visszatérni Franciaországba, mélyen beszippantani a pékségek illatát, gyönyörködni a gazdag piaci forgatagban, és kóstolni finomabbnál finomabb falatokat. De hol is kezdjük?