Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyagombóc sajtszósszal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 2 egész tojás
  • 12 dkg liszt
  • 20 dkg sajt
  • 2-3 csipetnyi őrölt szerecsendió
  • bors
  • A sajtszószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor új hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 2 dl zöldségleves
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg natúr kockasajt
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • friss petrezselyem
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

    Elkészítés: Megfőzzük a burgonyát. Amikor már kihűlt, lereszeljük. Összedolgozzuk a tojással, a liszttel, a 20 dkg sajttal, 2-3 csipetnyi szerecsendióval. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Vizet forralunk. (Próbagombócot dobunk bele. Ha szétesik, akkor még lisztet kell beledolgozni a tésztába, ez a liszt minőségétől is függ.) A lobogó, sós vízbe egyszerre tesszük a sárgabarack nagyságú gombócokat. Egyet forr, azután lefedve, a tűzről levéve 20
    percig állni hagyjuk. Utána kiszedjük, melegen tartjuk.

    Elkészítjük a sajtszószt. A vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, ráöntjük a bort, a zöldséglevest, a tejszínt. 10 percig lassú tűzön rotyog, majd egyenként beletesszük a kockasajtot,
    azután a 10 dkg reszelt trappista sajtot. Megvárjuk, amíg elolvad. Még egyszer felforraljuk, pépesítjük. Majd beletesszük a karikára vágott zöldhagymát, a kockára vágott húsos paradicsomot, sót, borsot tetszés szerint.

    A gombócokat ezzel leöntjük, a tetejét
    szalonnatepertővel vagy apróra vágott
    zöldpetrezselyem levelével szórjuk meg.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin