Elkészítés: A tésztához valókat kis tejjel összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, és kisméretű tepsi hátulján kisütjük.
A krém elkészítéséhez 6 kanál lisztet kb. 4 dl hideg tejjel csomómentesre keverünk. A 6 dl tejet a 40 dkg cukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral felforraljuk, óvatosan a csomómentes keveréket lassan belekeverjük, illetve együtt megfőzzük, majd belekeverünk 4 kanál rumot. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, majd 10 dkg vajjal összekeverjük.
Az egyik tésztalapra kenjük a krémet, a
másikat ráhelyezzük.
A mázhoz valókat, a 10 dkg vajat és egy tojás fehérjét 12 dkg porcukorral és 4 kanál kakaóval gőz fölött kikeverjük, és a tészta tetejére kenjük.
Néhány órát hagyjuk pihenni, majd szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre