Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconos saláta buggyantott tojással

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db burgonya
  • 0,8 dl olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 4 szelet bacon
  • 1 csokor újhagyma
  • 1,5 tk mustár
  • 3 ek fehérborecet + a tálaláshoz
  • 1 fej római saláta
  • 4 db tojás

Elkészítés

    1. A megtisztított, felkockázott burgonyát összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal, majd egy tepsibe terítjük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Ha elkészült, félretesszük. 
    2. Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket. Az öntethez összekeverjük a megtisztított, felkarikázott hagymát a mustárral, 2 ek borecettel és a megmaradt olívaolajjal. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, szárazra töröljük. Falatnyi darabokra vágjuk, és összeforgatjuk az öntettel. 
    3. Egy kis lábosba öntünk egy kevés vizet, hozzáadjuk a megmaradt borecetet, és az egészet felforraljuk. Megkeverjük úgy, hogy örvény keletkezzen benne. Egy tojást kis tálkába ütünk, majd óvatosan a vízbe engedjük. Attól függően, hogy mennyire lágyan szeretjük, 3-5 percig főzzük. Végül szűrőlapáttal kiemeljük. Ugyanígy készítjük el a többi tojást is.
    4. Tányérokba halmozzuk a salátát, elosztjuk rajtuk a burgonyát és a falatnyi darabokra tört bacont, majd 1-1 buggyantott tojást teszünk a tetejükre. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin