Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alma batyuban

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg mélyhűtött leveles tészta
  • 10 dkg vegyes aszalt vagy cukrozott gyümölcs
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 8 db közepes méretű, savanykás alma
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2-3 evőkanál liszt (a nyújtáshoz)
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 tojás sárgája + 1 egész tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.

    A gyümölcsöket apróra vágjuk, a mazsolát beáztatjuk rumba vagy rumaromába, majd lecsepegtetjük. Az almákat meghámozzuk, citromlével
    bedörzsöljük, magházukat kivágjuk.

    A sütőt előmelegítjük.

    A tésztát lisztezett deszkán 30x60 cm-es lapra nyújtjuk, majd 8 db négyzetre vágjuk. Az apróra vágott gyümölcsöket és a mazsolát porcukor ral és a tojássárgájával összekeverjük. Megtöltjük vele az almákat. Minden tésztalap közepébe 1 darab töltött almát helyezünk. A szegélyeket hideg vízbe mártott kenőtollal benedvesítjük, batyuszerűen az almára hajtogatjuk, kicsit összenyomkodjuk, ezután sütőlemezre tesszük.

    Az egész tojást felverjük, megkenjük vele a batyukat, és mérsékelt tűznél megsütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin