Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alma batyuban

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.

A gyümölcsöket apróra vágjuk, a mazsolát beáztatjuk rumba vagy rumaromába, majd lecsepegtetjük. Az almákat meghámozzuk, citromlével
bedörzsöljük, magházukat kivágjuk.

A sütőt előmelegítjük.

A tésztát lisztezett deszkán 30x60 cm-es lapra nyújtjuk, majd 8 db négyzetre vágjuk. Az apróra vágott gyümölcsöket és a mazsolát porcukorral és a tojássárgájával összekeverjük. Megtöltjük vele az almákat. Minden tésztalap közepébe 1 darab töltött almát helyezünk. A szegélyeket hideg vízbe mártott kenőtollal benedvesítjük, batyuszerűen az almára hajtogatjuk, kicsit összenyomkodjuk, ezután sütőlemezre tesszük.

Az egész tojást felverjük, megkenjük vele a batyukat, és mérsékelt tűznél megsütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek