Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5+2 kihagyhatatlan gasztroprogram hétvégére

Kimazsoláztuk számodra a legédesebb, legfűszeresebb, legizgalmasabb és legtüzesebb gasztronómiai attrakciókat.
6. Édes Napok >>> 

Szeptember 16–18. között az édességimádó ínyenceket várják a főváros legédesebb fesztiváljára. Jó hír, hogy a Budai Várból új helyszínre költözött európai hírű rendezvény mostantól ingyenesen látogatható. A Bazilika előtti Szent István téren és a Zrínyi utcában több mint 100 kiállító mutatja be a legkiválóbb kézműves csokoládékat, édességeket és fagylaltokat, valamint válogatott világmárkák kedvelt termékeit. Sok finomságot csak az Édes Napok alatt lehet megkóstolni. Idén cukrászdák is kitelepülnek a rendezvényre, így már reggel mehetsz kávézni, sütizni. Szólj Gombóc Artúrnak is!

ELEVEN Ősz – a lengyel gasztronómia jegyében >>> 

Pénteken 3 napos összművészeti fesztivál kezdődik Buda kulturális főutcáján. A Bartók Béla Boulevard őszi díszvendége Lengyelország, melynek bemutatására közel 50 helyen zajlanak a lengyel képzőművészet, zene, irodalom és gasztronómia értékeit felvonultató programok. Pl. a Hadik Kávéház a séf lengyel ételajánlatával, a Café Gottier több fogással, a Hotel Flamenco menüvel vár. A Gellért Söröző a „Lengyel–magyar reflexió” elnevezésű kulináris crossoverrel és vasárnapi villásreggelivel, az Arnoldo street fooddal, a Kelet Kávézó, a Pagony és a Tranzit sütikkel, a Gdansk lakodalmi falatokkal és vodkával, a Dolce Vita piroggal és sörrel készül. Ne hagyd ki a piacot és a designvásárt sem!

2 in 1: Magyar Hagyományok Fesztiválja és 9. Győri Pálinkafesztivál >>> 

Szeptember 16–18-án a hagyományőrzés és a nemes gyümölcspárlat köré fonódnak a programok Győr belvárosában. Pénteken délután a Magyar Dudazenekar a Megyeházától a Baross úton keresztül a Dunakapu térre vonul, ahol mintegy 300-féle pálinkával versengenek a kiállító manufaktúrák és cégek. Faházaiknál különlegességeket kóstolhatsz és elbeszélgethetsz a főzőmesterekkel. A tüzes italok gazdag választéka mellett lacikonyhások, néptáncosok és -zenészek emelik a hangulatot. A három nap alatt folyamatosan lesz kézműves és népi játszóház, továbbá kézműves bemutatókat is tartanak. A fesztivál idején ingyenes városnéző omnibusz közlekedik.

Szekszárdi Szüreti Napok >>> 

Idén is szeptember harmadik hétvégéjén tartják a Szekszárdi Borvidék legjelentősebb eseményét, a négynapos szüreti mulatságot. Az igényes szórakoztató programokkal kísért fesztivál tovább élteti a szürettel kapcsolatos népszokásokat, valamint a borászattal összefüggő és a tájegységre jellemző gasztronómiai hagyományokat. A rendezvény csúcspontja a szombati Szüret Szépe-választás, illetve a délutáni szüreti felvonulás, amelyen a közeli kistérségek és az országban működő borrendek is képviseltetik magukat. A Béla király téri Borudvarban közel 40 helyi pincészet és 2 pálinkaház nedűiből kortyolhatsz, az Ízek utcájában pedig öt szekszárdi étterem kínál tájjellegű szüreti étkeket.

27. Kalocsai Paprikafesztivál >>> 

Szeptember 16–17-én irány a két hungarikummal büszkélkedő Kalocsa, ha helyben ismerkednél a paprikás ételek utánozhatatlan ízharmóniájával és a paprikához is fűződő népművészeti örökséggel! A rendezvény második napján sorra kerülő Paprikás Ételek Főzőversenye immár 20 éve ugyanúgy elválaszthatatlan része a város legnagyobb ünnepének, mint ahogy a fűszerpaprika alapja a magyaros konyhának. Hazánk egyik legrangosabb gasztroviadalával egy időben kerül sor a harmadik alkalommal meghirdetett Kalocsai Szürkemarha Pörköltfőző Versenyre, a Fesztivál területén felállított tisztaszoba pedig az élő hagyományokba enged betekintést.

+ 2 előzetes, hogy már most felkészülhess!
SZÜRETI BORANGOLÓ ETYEKEN >>> 

Szeptember 24-én borospincék, családi gazdaságok, műhelyek nyílnak meg a látogatók előtt, és családias hangulatban, pincéről pincére fedezheted fel Budapest szőlőskertjének értékeit. A bor, pezsgő, pálinka, must és bor-csoki kóstolásán túl sajtkülönlegességek, házi sütemények és szörpök, mézek, falusi vendégasztal várja az ínyenceket. Ne felejtsd otthon a fényképezőgépedet, mert jól sikerült hangulatfelvételeidet beküldheted a Borangoló fotópályázatára! Formázhatsz csokit, süthetsz pogácsát és lángost, ismerkedhetsz a sajtkészítéssel, részt vehetsz kézműves foglalkozásokon, valamint a zenés-táncos szüreti felvonulást követő mulatságon is.

VIA GASZTRONÓMIA >>> 

Október 7–9. között eszményi hétvégi programot szervez hedonistáknak a dél-dunántúli régió: a festői táj 9 településén (Csarnóta, Felsőmocsolád, Hosszúhetény, Máriagyűd, Palkonya, Pécs, Szálka, Szekszárd, Villány) 3 napig kedvező árakon kóstolhatsz prémium kategóriás ételeket és csúcsborokat a térség sokrétű gasztronómiájának legkiemelkedőbb képviselőinél, ezenkívül a főétkezések előtti másfél órában könnyű vezetett túrákra is invitálnak a vendéglátók. Előre szólunk, mert nagy az érdeklődés, nem árt asztalt foglalni. A regisztrálók között páros ínyencvacsora-meghívást is kisorsolnak az akcióban részt vevő kulináris szentélyek.

Ezek is érdekelhetnek