Zsemlegombóc I.

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (8 gombóc – 4 személyre):
  • 2 zsemle,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 2 tojás,
  • 3 evőkanál olaj,
  • fél kis vöröshagyma,
  • 1 kávéskanál só,
  • 1 mokkáskanál bors,
  • fél csomó petrezselyemzöldje

Elkészítés

    Elkészítése: A zsemléket két centi széles szeletekre vágjuk, majd a szeleteket kockákra aprítjuk. Tepsiben elterítjük, és gyenge tűzön tíz percig pirítjuk. Az olajon az apróra vágott hagymát és petrezselymet három percig pirítjuk, s akkor hozzáadjuk a szemlekockákat. A két tojást, a lisztet összedolgozzuk a zsemlekockákkal. Vizes kézzel gombócokat formálunk, s azokat bő sós vízben megfőzzük, vagy tepsibe téve, forró vízzel leöntve sütőben tíz percig főzzük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Görözdi Móni 6 évvel ezelőtt
tetől=tejtől
Görözdi Móni 6 évvel ezelőtt
Hát nem a tetől fog összeállni, tehát nem szügséges bele! Jó recept!
griboreka 6 évvel ezelőtt
Én mindig e szerint a recept szerint csinálom, nem hiányzik belőle a tej, szépen összeáll, és nagyon finom. Nálunk mindig ez a kísérője a vadasnak. Köszönöm a receptet!
Horváth Edina 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Szerintem ebből a receptből hiányzik a tej (ami a többiben benne van), mert hogy mitől is állna össze az olajba rakott zsemlekocka a 2 tojással meg a liszttel? Én úgy csináltam, h 1 dl tejet öntöttem rá, ez egy kicsit kevés lett, úgyh 1,5 - 2 dl-t javaslok. Ja, és kb 10-12 percig kell főnie - mert ez sincs itt...

Hasonló Receptek

Magazin