Sütőben sült tepsis zöldségek

Hozzávalók

  • 5 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 fej zeller
  • 1 db cékla
  • 5 db burgonya
  • 2 ek ghí (vagy bármilyen olaj)
  • római kömény
  • 2-3 db babérlevél
  • bors
  • csipet kurkuma
  • csipet asafoetida
  • gyömbér

Elkészítés

    1. A hozzávalókat megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy tepsit kikenünk tisztított vajjal vagy olajjal és beletesszük a kockára vágott zöldségeket. Megszórjuk római köménnyel, sóval, borssal, gyömbérrel, asafoetidával, kurkumával, majd az egészet összekeverjük, és teszünk hozzá néhány babérlevelet. A tetejére tehetünk egy kis gít vagy olajat.
    2. A tepsit letakarjuk alufóliával, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Ahhoz, hogy a zöldségek elkezdjenek megpuhulni, kb. 50 percig a fólia alatt, sütjük, majd leveszed a fóliát, és további 15 percig pirítjuk. (Az utolsó fázisban süthetünk rá sajtot vagy tejfölt is). A végén, ízlés szerint, kakukkfűvel és petrezselyemmel is megszórjuk.

     

Megjegyzés

A téli időszakban nálunk gyakran megy a sütő. Kenyérsütés, keksz, pogácsa és sütemény készítés, sütőtök, sült alma, sült cékla, sült burgonya és különböző tepsis dolgokat is készítünk a sütőben. Az egyik kedvenc receptem, a sütőben sült tepsis zöldségek.
Nagyon finom, egyszerű elkészíteni és bármilyen zöldség vagy fűszer, amit éppen otthon találsz felhasználható hozzá:)

vitaik
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek