Elkészítés: A csülköt a babérleveles, hagymás, ételízesítős vízben előfőzzük kb. 30-40 percig.
Ezután zsírozott tepsibe rakjuk, lefóliázzuk, és közepes lángon elkezdjük sütni úgy, hogy időnként megforgatjuk a csülköt, a bőre legyen fölfelé. Fél
óra sütés után megtűzdeljük fokhagymával és a szalonnával, jól bekenjük a fűszerekkel, teszünk belőlük a tűzdelések alá is, majd öntünk alá sört, és visszatesszük sülni a fóliával együtt!
Közben kiszedünk egy kicsit a főzőléből, és ebben föloldjuk a leveskockát, és ezzel a lével időnként meglocsolgatjuk a csülköt.
Amikor a csülök húsa már puha, levesszük a fóliát, sörrel locsolgatjuk, és tovább sütjük, míg a bőre ropogós lesz.
Köretnek vele sült apró burgonyát kínálunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre