A piskótához az alapanyagokat robotgép segítségével habosra keverjük, majd félgömb alakú szilikon formákba adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt megsütjük.Ha kihűlt, belsejét kikanalazzuk, narancslikőrrel megkenjük.
A krémhez a vaníliás pudingot tejben, a cukor felével sűrűre főzzük. Közben 3 tojásfehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk. A forró vaníliakrémbe belekeverjük a darált diót és óvatosan a felvert tojáshabot. Az elkészült krémmel a piskótát megtöltjük és kihűtjük.
A két félgömböt krémmel összeragasztjuk, kívülről krémmel bekenjük és az aprított dióba forgatjuk.
A csokiöntethez pudingporból, kakaóból, cukorból, vaníliás cukorból és a tejből csokiszószt főzünk. Miután levettük a tűzről belekeverjük a rumot. A csokiöntetet külön szószos tálkában tálaljuk.
A díszítéshez a tejszínt habbá verjük. A tányért a felvert tejszínnel és friss málnával díszítjük.