Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott szezámmagos mozzarellagolyók

15 perc
egyszerű
költséges
1 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag mini mozzarellagolyó
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

  1. A mozzarellagolyókat levétől leszűrjük, lecsepegtetjük. A felvert tojásba sót, borsot teszünk, a zsemlemorzsához keverjük a szezámmagot, majd duplán bepanírozzuk a sajtgolyókat (liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsaa sorrend), hogy sütésnél ne folyjanak ki.
  2. Bő, forró olajban kisütjük, közben rázogatjuk a serpenyőt, hogy minden oldalon megpiruljanak. Kb. fél perc alatt megsül, ha forró az olaj, de vigyázzunk meg ne égjen!
  3. Papírtörlőre szedjük,hogy a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk. Friss, ropogós, vegyes salátára helyezve, akár mártogatóssal is kínálhatjuk, hasábburgonyával vagy rizzsel tálalva teljes értégű főétel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss