Elkészítés: Megtisztítjuk a spárgát és a répákat, majd feldaraboljuk. A vajat megolvasztjuk, rátesszük a zöldségeket, pici sóval és egy kávéskanál cukorral, kicsi vízzel puhára pároljuk.
Közben a füstölt kolbászt karikára vágjuk, és kis olajon megpirítjuk a karikákat. Amikor a zöldségek puhára párolódtak, hozzáadjuk a kolbászt (a zsírt nem), felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát. Összeforraljuk, majd hozzááadjuk a tejfölös habarást. Ha kell, még sózzuk. Ha sűrűbb levest szeretnénk, tehetünk bele rizsszemtésztát vagy apró nokedlit.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre