Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, kétfelé vesszük. A kakaós tésztához a szaharint 1/2 dl tejbe áztatjuk, hozzátesszük a vaníliás cukrot, a kakaót és a kevés porcukrot (ízlés szerint legyen édes), majd a tésztával összedolgozzuk. Összeállítás után 1 órát kelesztjük.
Utána körré nyújtjuk mindkét tésztát, a világosra rátesszük a kakaósat, majd 16 részre vágjuk. A szélesebb felétől indulva feltekerjük kifliformára. Tepsibe tesszük, pihentetjük kb. 20 percet, és mielőtt a sütőbe tennénk, 1 dl vízből és 10 dkg cukorból készített sziruppal megkenjük, majd előmelegített tepsiben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre