Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel

default user icon
1 3.7/5

Hozzávalók

  • 1 kg kelkáposzta,
  • 60 dkg csicsóka,
  • 2 tojás,
  • só,
  • fokhagyma,
  • őrölt kömény,
  • kakukkfű,
  • olaj

Elkészítés

    A kelkáposztát megmossuk, cikkekre vágjuk és kevés vízben megfőzzük, sóval ízesítjük, fokhagymával és köménymaggal fűszerezzük. A káposzta felét összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük és a maradék káposztához öntjük. A főzésnél ügyeljünk arra, hogy valóban kevés vízben, fedő alatt főzzük, mert így nem kell lisztet használni a sőrítéshez, elég a pürésített káposzta. A csicsókát megtisztítjuk, lereszeljük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük, ha túl híg lenne kevés liszttel sűríthetjük. A bekevert csicsókamasszát kevés forró olajban pirosra sütjük, és a kelkáposztával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

eszter7
Ilyenkor nyáron próbáld meg paprikába tölteni, úgy is biztos nagyon finom .

Hasonló Receptek