Keress receptre vagy hozzávalóra

Kaporszószos töltött paprika

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10-12 paprika
  • 50 dkg disznó-marha darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 sárgarépa
  • bors
  • zöldségalaplé
  • 2 kanál étkezési keményítő
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor friss kapor

Elkészítés

    Elkészítés: A töltelékhez alaposan összekeverjük a darált húst, a rizst, a tojást, az apró kockára vágott hagymát és sárgarépát, sózzuk, borsozzuk.

    A paprikák csumáját kiszedjük, majd megtöltjük a töltelékkel.

    Lábosba fektetjük a töltött paprikákat, és felöntjük annyi zöldségalaplével, amennyi 2 ujjnyival ellepi. Lassú tűzön puhára főzzük.

    A keményítőt elkeverjük kevés hideg alaplével, besűrítjük vele az ételt, tejföllel, kaporral ízesítjük, pár percig még forraljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin