Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócok paradicsommártásban

MME MME
4.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk.

Elkészítés: A fokhagymás vajat (ha nincs, a vajat 1 gerezd áttört fokhagymával) felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymakarikákat. Felöntjük fél liter vízzel, feloldjuk benne a leveskockát, belekeverjük a sűrített paradicsomot, és felforraljuk. A fasírthoz a húst összekeverjük a rizzsel, a tojással, a pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, és nedves kézzel kis gombócokat formázunk belőle. A levesbe tesszük, és kb. 30 percig főzzük. Végül belekeverjük a paradicsomkockákat, összeforrósítjuk, és tányérokba szedve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 330 kcal

Ezek is érdekelhetnek