Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas szilvás gombóc

Hozzávalók

  • 30 dkg burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 16 db szilva
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek olaj vagy zsír
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 ek porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés

    1. A megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és bő sós vízben megfőzzük. Krumplinyomóval összetörjük, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt a burgonya, beleütjük a tojást, egy csipet sót szórunk bele, apránként hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk. Kinyújtjuk, és kockára vágjuk.
    2. A szilvákat késsel hosszában kettévágjuk, de csak annyira, hogy kitudjuk venni a szilva magokat. A mag helyére fahéjat szórunk, és egy kevés cukrot, majd összecsukjuk, és tészta közepébe tesszük. A tészta négy sarkát összecsípjük, és gombócot formázunk belőle.
    3. Forrásban lévő bő sós vízben kifőzzük a gombócokat. Akkor van készen, amikor feljön a víz teteje. A kifőtt, és lecsepegtetett gombócokat pirított zsemlemorzsába forgatjukm, tálaláskor megszórjuk porcukorral és fahéjjal.

    SZILVÁS GOMBÓC ÉS KRUMPLINUDLI - 1 ALAPRECEPTBŐL 2 SZUPER FOGÁS >>> 

    SZILVÁS GOMBÓC, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD >>> 

Megjegyzés

Ha ősz akkor szilvás gombóc. Nálunk anyukám tudta a legfinomabb gombócot készíteni.Ha fiam náluk nyaralt akkor gombóc gyár működött ,mert annyíra szerette a nagyi gombócát.Igyekszem a nyomdokaiba lépni

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin