Keress receptre vagy hozzávalóra

Dupla erőleves kacsamájjal töltött égetett tésztával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg leveshús
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • bors
  • 3 tojásfehérje
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • Az égetett tésztához:
  • 3 dl víz
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg liszt
  • 5 tojás
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg kacsamáj
  • 5 dkg vaj
  • 7,5 cl tejszín
  • 1 tojás
  • bors
  • 2 cl konyak

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A leveshez a húst hideg vízben feltesszük főni. Nem szabad forrnia, csak folyamatosan gyöngyözni. A keletkező habot leszedjük a tetejéről.

    2. Fél óra után beletesszük a megtisztított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és 2 órán keresztül főzzük.

    3. A levest leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, a zsiradékot leszedjük a tetejéről.

    4. A tojásfehérjéket enyhén felverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a darált marhahúst, a hideg levesbe tesszük. Nagyon lassan elkezdjük melegíteni, folyamatosan kavargarva. Amikor feljött a tetejére, abbahagyjuk a kavarást, és hagyjuk gyöngyözni 2 órát.

    5. Szőrszitán vagy pelenkán óvatosan átszűrjük.

    6. A tésztához felforraljuk a vizet a zsírral és a sóval, hozzákeverjük a lisztet, és addig keverjük a tűz fölött, míg elválik az edény falától és sercegő hangot ad.

    7. Lehúzzuk a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat. Habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe dió nagyságú gömböket nyomunk.

    8. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

    9. A töltelékhez a kacsamájat kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tejszínt, és egyszer felforraljuk. Turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a sót, a borsot és a tojást, és összeturmixoljuk.

    10. Hozzáöntjük a konyakot és a vajat, ezzel is összeturmixoljuk, kihűtjük.

    11. A kis fánklabdákat félbevágjuk, megtöltjük a májhabbal, és a leves mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje. További érdekességeket és fotókat a témában a Mesterkurzus blogban találsz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin