Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csevap

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg marka- és birkahús (Egyes receptek szerint birkahús helyett kisebb mennyiségű sertéshús is használható. )
  • 5 dkg fokhagyma
  • 1 darab csípőspaprika
  • 3 g bors
  • 5 g porrá tört csombor
  • 5 g ételízesítő
  • 1 dl csontlé
  • 2,5 dkg só
  • 1,5 dkg szódabikarbóna

Elkészítés

    Elkészítés: Az összevagdalt húst sűrű szitájú őrlőn átörjük, sóval, borssal összekeverve jól összegyúrjuk. Középen lyukat hagyunk, ide tesszük a szódabikarbónát és az ízesítőt.

    Forró csontlével leöntjük, amibe már belefőztük a csípőspaprikát. Újból összegyúrjuk, amíg a hús összeáll. Hideg helyen hűtőszekrényben tartjuk 24-30 órán át. Utána mititei alakban rostélyon megsütjük. Forrón, mustárral vagy szalmakrumplival fogyasztjuk. Sört vagy vörösbort iszunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Tdettike
Az eredeti cevapcici nem így készül,sőt nem mustárral esszük és nem sört iszunk hozzá.Ajvárral ,kockára vágott hagymával,lepénnyel esszük.
KovácsErika
Nem a fagyóba kell tenni,csak hűteni,hogy megdagadjon a hús:)
combatcica
Bírja a fagyasztást?

Hasonló Receptek

Magazin