Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyével töltött táskák

MME MME
75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • csipetnyi só
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg cseresznye
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • A kenéshez:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet mély tálba tesszük, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Beledolgozzuk a sót, a tojást, a puha vajat és a cukrot. Golyót formálunk belőle, és letakarva 2 órát kelesztjük.

Közben kimagozzuk a cseresznyét, a fahéjjal meg a cukorral megszórjuk, és állni hagyjuk.

Amikor a tészta a duplájára kelt, vékonyra nyújtjuk, és kb. 12 cm átmérőjű négyzeteket vágunk ki belőle. Mindegyik közepére 1 kanál cseresznyét teszünk. Vizes kézzel félbehajtjuk, a széleiket lenyomkodjuk, és kívül a felvert tojással mindet megkenjük.

Meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Langyosan kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek