Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Stern Ágnes
A rák kialakulásában rengeteg dolog közrejátszhat, és ezek közül a legtöbbre nincs ráhatásunk, némelyikre viszont igen - ilyen például az életmód, a táplálkozás, amelyekkel, ha meg nem is előzhetjük, de csökkenthetjük a rák kialakulásának kockázatát. Az alábbiakra mindenképpen érdemes odafigyelni!
MME
Ranitidin hatóanyagot tartalmazó gyomorsavcsökkentőket vont ki a forgalomból, illetve függesztette fel a forgalmazásukat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).
Határérték feletti benzo(a)pirént és PAH-ot mértek Kínából származó őrölt gyömbérben. A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy aki ilyet vásárolt, ne fogyasszon belőle.
MTI
Meglepő adat derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutató intézetének tanulmányából. A feldolgozott hústermékek, mint a kolbász, a sonka, a virsli és a felvágottak fogyasztása rákkeltő és "valószínűleg" a vörös húsé is az.