Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
A Napi Fitt Konyha blog szerzőjének egyedülálló videóreceptjeivel már lehet, hogy te is találkoztál, most azonban nagyobb közönség elé tárjuk a munkáit. Urbán Kata ételei csakis egészséges összetevőből készülnek, mesterséges ízfokozók, adalékanyagok nélkül. Ez a petrezselyem pesto is szuperegészséges, szuperfinom - és szupergyors tésztavacsora készülhet belőle!
Citromfűből és marcipánból készít édes pestót eperhez, fagyikhoz, gyümölcsökhoz és desszertekhez Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója.
Cikk
MME
A gyakorta húsz fok fölé szökő higanyszál jelzi, hogy egyre kevesebb időnk van versenysúlyunk visszanyerésére a nyári fürdőruha szezonig. Ami a jó hír, hogy a melegben kevésbé kívánjuk a nehéz ételeket, viszont a tél folyamán kiürült vitaminraktáraink követelik jussukat mindenféle friss idényzöldség és -gyümölcs formájában. Hogy a kellő változatosság azért e téren is meglegyen, ajánlunk néhány igazán izgalmas öntetet a saláta mixekhez!
A tavaszi reggelik, uzsonnák, vacsorák egyik üde színfoltja a piros retek, amelyet a leggyakrabban a szendvicseink mellé harapunk, holott többféle fogásba is könnyedén belekomponálhatnánk.
A medvehagymaszezonnak áprilisban vége, ezért érdemes belőle lefagyasztani, vagy pestóként eltenni, hogy minél tovább élvezhessük különleges ízvilágát. És hogy mitől válik még finomabbá a medvehagyma? Párosítsd pisztáciával és parmezánnal, és soha többé nem felejted el a receptünket!
Radicchio, cassata, karambola, szuflé - íme, néhány egyre gyakrabban használt konyhai kifejezés jelentése!
A genovai pestót ismerik a legtöbben, amely 7 hozzávalóból áll: bazsalikom, fokhagyma, parmezán, fenyőmag, olívaolaj, só és bors. Persze készíthetünk pestót paprikából és szárított paradicsomból, petrezselyemből és rukkolából, sőt akár mentából is.
Tombol a nyári hőség, ez a frissítő fogások igazi szezonja. A mediterrán és hazai ízek kombinálásával újraértelmezett gyorsételek igencsak jó szolgálatot tesznek ilyenkor!
Vannak olyan alapok, krémek, amelyeket évszaktól függetlenül szívesen készítek azon tulajdonságuknál fogva, hogy sokféle módon használhatók, mindig frissességet, üdeséget varázsolnak a konyhába.
Ha a hagyma gyorsan romlik, apróra vágva lefagyasztom. Jól zárható, vastagfalú műanyag dobozba teszem, mert erős *illata* van!
Beküldő: Varga Istvánné Joli