Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A muffinokkal húsvétkor sem lőhetünk mellé: egyszerűek, pillanatok alatt elkészülnek, ráadásul csoda finomak. Sem a rokonok, sem a locsolók nem tudnak majd ellenállni nekik!
Kimondott büszkeséggel töltött el, hogy sikerült minden alkotóelemét hasznosítani a húsvétra vásárolt füstölt csülöknek. Nem ment semmi sem pocsékba, sőt három fogást is asztalra varázsoltam két főre, három napra.
A húsvéti főtt sonka vagy csülök mennyei étel, de nemcsak a hús, hanem a főzőlé is kincset ér, amit vétek lenne kiönteni. A lé átveszi a sonka füstös-sós ízét, meg persze a fűszerek aromáját, így tökéletes alapja lehet számtalan ételnek. Mutatjuk is a legjobb recepteket a sonkalé felhasználásához!
Kétségkívül húsvétkor vásároljuk és fogyasztjuk a legtöbb tojást. Ám a héját a legtöbben kidobjuk, mert nem is sejtjük, hogy mennyi mindenre használhatjuk. A növényápolástól egészen a fájdalmaink kezeléséig - máris mutatjuk a példákat!
Brutálisan húsos, szaftos kaja, amely egy nagyobb családnak is több napra elég lesz. Íme a fejedelmi húsvéti főétel, a töltött göngyölt császárhús, vagy más néven porchetta receptje videón!
Eljött a húsvét, és hamarosan itt a négynapos hosszú hétvége két legfontosabb napja, húsvétvasárnap és húsvéthétfő. Mi pedig most hoztunk két fenséges ebédmenüt, amellyel garantáltan sikered lesz!
Húsvétkor bármikor betoppanhat egy locsoló, akit illik megkínálni valami finomsággal. Mutatunk néhány tippet, hogyan szervezzük meg úgy a vendégvárást, hogy közben ne legyen extra kiadásunk.
Ha teljesen kifutottunk az időből, de még mindenképpen szeretnénk összedobni egy sós harapnivalót húsvétra, akkor a pizzás csiga receptje életmentő lehet. Amennyiben reggelire készítjük, garantált, hogy a süti fűszeres illata az egész családot előcsalogatja.
Néha a legegyszerűbb étel elkészítése okozza a legtöbb fejtörést a kezdő háziasszonyoknak, jó példa erre a sonkafőzés. Ahány család, annyi recept – vajon melyik az igazi? A lényeg, hogy néhány alapszabályt betartsunk az előkészületek és a főzés során.
Az ünnepi készülődés során teljesen érthető, ha néha kapkodsz, hiszen azt szeretnéd, hogy minden tökéletesen sikerüljön, a család és a vendégek is elégedettek legyenek a húsvéti menüvel, meg persze a dekorációval, terítékkel.
Ha még mindig nem tudod, mivel kínáld meg hétfőn a locsolókat, mutatunk egy isteni finom receptet, ami népszerű lesz a vendégek körében.
Az ünnepi menüből nem hiányozhat egy jó tojássaláta. Ha még nem döntötted el, pontosan melyik recept alapján készíted idén, akkor mutatunk pár tuti összetevőt, amitől olyan jó lesz, mint még soha.
A húsvéti nyúl kedvenc csemegéje a répa, talán innen ered a szokás, hogy húsvétkor répatortát készítünk. Most egy különleges receptet hoztunk: a tésztát kuglófformába tettük, úgy sütöttük meg. A látvány mesés lett, az íze pedig fantasztikus!
Videó
A húsvéti sonka az ünnepi asztal dísze. Megmutatjuk videón, hogyan készül a vajpuha, omlós füstölt, kötözött sonka házi tormával és húsvéti kaláccsal.
A bárányhús egy igazi ünnepi fogás, ami húsvétkor hagyományos ételnek számít, amit vasárnap szoktak a szépen terített asztalra helyezni. Bárányhúst sütni nem olyan nagy ördöngösség, videón mutatjuk a receptet.
Szeretnéd, ha pikánsabb lenne a tojásrántotta? Sütés előtt adj hozzá tojásonként teáskanálnyi reszelt parmezánt vagy emmentálit.