Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi – Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, melyet évről évre hatalmas várakozás előz meg. Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel – ez alapján dől el a végső sorrend, mely idén is izgalmas fordulatok eredményeként alakult ki.
A magyar gasztrorajongók számára bizonyosan ismerős már az Anyukám Mondta, mely a Dining Guide Az Év Vidéki Étterme címet is kiérdemelte. Hosszas utazásra kell azonban felkészülnünk, ha szeretnénk végigjárni az ország legjobb tíz vidéki éttermét.
Videó
A Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán idén is a legjobb hazai séfeket és éttermeket díjazták. Persze, a topséfek nem csak ünnepeltek, hanem izgalmas fogásokkal - például ehető virágokkal és cukros-baconös túrós tésztával - is készültek a vendégeknek. Mi pedig nem csak megkóstultuk a finomságokat, de arról is kifaggattuk őket, mi lehet a sikerük titka!
Idén Fausto Arrighi végezte a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz főtesztelői munkáját, aki közel 40 évet töltött a Michelin Guide kötelékében. De nem csak ő, hanem a Dining Guide felelős kiadója és hazánk topséfei - például Sárközi Ákos, Nyíri Szása és Széll Tamás - is elmodták a véleményüket a magyar gasztronómia jelenlegi helyzetéről.
Véget ért a Dining Guide éttermi tesztelése - 3 hét múlva kiderül, melyek Magyarország legjobb éttermei!