Ananásztorta villámgyorsan

Hozzávalók

  • Hozzávalók a piskótához :
  • 5 nagy tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg liszt
  • A krémhez :
  • 8,5 dkg tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 30 dkg ananász karikázva

Elkészítés

    1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a porcukorral habosra, fehéredésig keverjük elektromos habverővel 4-5 perc alatt.
    2. Hozzászitáljuk a lisztet, majd a tésztát, kivajazott, kilisztezett tortaformába átszedjük, 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
    3. A tejfölt elkeverjük a porcukorral, a citrom lereszelt héjával, és kifacsart levével
    4. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. (Én itt kettévágtam csak, mert nagyobb tortaformában készítettem).
    5. A tortaformába visszatéve a lapokat megkenjük a tejfölkrém kétharmad részével, és megszórjuk az apróra kockázott ananásszal. (Ha konzerv ananászt használunk, azt előbb lecsepegtetjük).
    6. Egész ananászkarikákat hagyunk a tetejére. A torta tetejére tejfölt halmozunk és egész ananászt tehetünk.
    7. Hűtőszekrényben pihentetjük 3-4 órát, majd kivesszük a formából, és tálalhatjuk is. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin