Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, vékony, nagy lappá szétvágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A pórét megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A chilit megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevágjuk. A sajtot kis kockára daraboljuk.
A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a pórét, a gyömbért, a chilit, levesszük a tűzről, majd beledolgozzuk a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, végül a sajtot. Sóval, borssal ízesítjük.
A pulykamellre rásimítjuk a tölteléket, és a húst feltekerjük. Átkötjük vagy megtűzzük.
A sütőt 250 C-fokra előmelegítjük. A húst tepsibe fektetjük, megkenjük az olajjal, és a sütőben 15 percig sütjük, majd a hőt 170 C-fokra csökkentve további 45 percig sütjük. A kész húst 15 percig pihentetjük, utána szeleteljük, és ízlés szerinti körettel, salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre