Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Desszert
MME
Vannak, akik az olaszra esküsznek, sokan pedig az ázsiai fagyikülönlegességeknek nem tudnak ellenállni, de hódítanak a színes-szagos amerikai változatok is. A nyár egyik kedvenc desszertjében, a fagylaltban az a legjobb, hogy akár otthon is elkészíthetjük - hoztunk is egy tuti receptet,némi fagyit-történelemmel körítve-
A gluténmentes étrend bevezetése bizony nem könnyű, szerencsére sok gluténmentes termék könnyíti meg az arra érzékenyek életét. Ezek között segít eligazodni Koháriné Szabó Éva, aki a Mindmegettén futó videósorozatában gluténmentes ételeket készít, és azt is megmutatja, mely termékekkel érhető el, hogy ugyanolyan puha legyen a kenyér vagy diós kalács, mint a búzalisztből készült társai.
Ha van, amit az osztrák konyhából érdemes átemelni, akkor az a császármorzsa. A Ferenc József által rajongásig szeretett desszert méltó zárása lehet egy vasárnapi ebédnek, de hét közben is megérdemelhetünk egy-egy serpenyőnyi smarnit. Farkasinszki Ildikó, a Sütisuli háziasszonya most megmutatja, hogy készíthetitek el a grillen.
A joghurtkrémes süteményekben és tortákban az a csodálatos, hogy könnyűek, savanykás ízüknél fogva frissítőek, és gyümölccsel párosítva egyszerűen fantasztikusak. Most mutatunk belőlük 11 habkönnyű, kihagyhatatlan darabot!
Javában tombol a cseresznye szezon, úgyhogy ezt a pofonegyszerű cseresznyés süteményt most kell elkészíteni. Kezdők is bátran nekiállhatnak, mivel semmiféle buktató nincs benne: egy konyhai robotgéppel összekeverjük a tészta hozzávalóit, beleöntjük egy tepsibe, megszórjuk a fahéjas cseresznyével, és fél óra alatt aranybarnára sütjük. Meggyel is isteni!
Hogyan készítsünk epres túrótortát, málnás charlotte-ot vagy túrós pitét? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Sütisuli címmel indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól. Most pedig következzen egy igazi nagyi-klasszikus, a békebeli lúdláb torta receptje.
A hazánkban évről évre egyre erősebben érezhető gasztroforradalom ma már nem csak az éttermek konyháira van hatással, hanem a cukrászműhelyekben is igen erősen érezteti hatását. A régi vágású, klasszikus sütik mellett az újdonságok is egyre népszerűbbek, most pedig mutatjuk, hogy az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz szerint hol a legjobbak ezek a finomságok Magyarországon.
Nyáron szóba sem jöhetnek a nehéz, tartalmas sütik, csakis a könnyű gyümölcsösek. Íme 13 finomság a nyárra.
Ha egy mutatós, de lehetőleg nem túl bonyolult, ízig-vérig nyári tortát készítenél, itt a recepted! Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója most megmutatja, hogyan készül a káprázatosan szép málnás charlotte torta!
Ha szereted a túrós-gyümölcsös desszerteket, ezt az epres lusta asszony rétest mindenképp próbáld ki! Pár perc alatt összedobhatod a tésztát, a többi pedig a sütő dolga. Porcukorral meghintve egyszerűen isteni, garantált belőle a repeta!
Hogyan készítsünk islert, puncstortát vagy marlenkát? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól. Most pedig következzen egy olyan alaprecept, melyet mindenkinek ismerni kell: így készül a frissítő epres túrótorta.
Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki visszautasítaná. Ha feldobnád valamivel a hagyományos verziót, süss csíkos palacsintát, videón mutatjuk, hogyan.
A császármorzsa a gombóc, a palacsinta, a máglyarakás, és a vargabéles mellett azok közé a desszertek közé tartozik, amelyek egy tartalmasabb leves után főételként is megállják a helyüket. A császármorzsa olcsó, gyorsan elkészíthető finomság. Ha elkészíted, csupán egy gondod lesz: lekvárral, vagy porcukorral edd.
Ha sütésre készülődve döbbenünk rá, hogy a konyhai mérleg elromlott, vagy eleve nincs is a háztartásban, akkor jönnek igazán jól az úgynevezett bögrés receptek - és bármilyen hihetetlen, tortát is lehet készíteni ezzel a módszerrel! Mutatunk egy mennyei, tejszínhabos krémmel töltött kakaós bögrés torta-változatot!
A blondie a csupacsokis brownie „szőke változata”, amelybe nem kerül kakaópor, és étcsoki helyett fehér csokival tömjük meg. Ha nem sütnél egy egész tálcával, mutatunk egy egyszemélyes alternatívát, amely bögrében készül és mikróban 5 perc alatt elkészül.
Ha sütnél valami finomat, akkor jusson eszedbe ez az isteni epres-pudingos piskóta, hiszen a puha tésztának és az ízletes, friss gyümölcsnek köszönhetően egyszerűen lehetetlen neki ellenállni. Ne aggódj, egyáltalán nem bonyolult az elkészítése, ráadásul legújabb receptvideónknak köszönhetően most még pontosabb képet kapsz ennek a mennyei desszertnek a megalkotásához.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi egyenesen imádjuk a bécsi cseresznyés pitét. Az a jó ebben a süteményben, hogy pofonegyszerű és gyorsan elkészíthető, a cseresznye kimagozásán túl - ha nem mirelittel dolgozol - pedig nem igazán számíthatsz komolyabb melóra a siker érdekében. Íme, egy tuti recept arra az esetre, ha egy hirtelen ötlettől vezérelve te is megkívánnád.
Bizony, minden családban akad olyan finomság, melyet senki más, csak a nagymama tud tökéletesen elkészíteni. Egy igazán jó recepttel azonban még őt is le tudod fölözni, csak próbáld ki receptválogatásunk egyikét.
Ha valami igazán látványos és valóban pofonegyszerű süteményt szeretnénk készíteni, ami 30 perc alatt készen van, akkor először is jó, ha van otthon egy csomag leveles tészta. A krém legyen jól felvert - és habfixált - vaníliás-porcukros tejszínhab, végül rakjuk meg a szezon sztárjával, pár marék rubinpiros eperrel. Ezzel a villámgyors epres sütivel a siker akkor is garnatált, ha még soha, semmilyen süteményt nem készítettünk azelőtt!
Gáspár Bea ismét benézett a Mindmegette konyhájába, és megosztotta velünk a Gáspár család egyik kedvenc süteményreceptjét. A sportszelet nevű desszertnek ugyan semmi köze a sporthoz, ellenben olyan finom, hogy 3 szelet alatt képtelenség megállni, így fogyasztása után a felesleges kalóriákat mozgással kell majd eltüntetni.
Egy sütés nélküli sajttorta igazi aduász, ha az ember kevés munkával szeretne látványos és isteni desszertet készíteni. Videón mutatunk egy jól bevált receptet.
Ha nincs kedved komolyabb süteményekkel pepecselni, és inkább valami egyszerű recepttel dolgoznál a konyhában, akkor ez a grízes-túrós desszert lesz számodra a tökéletes választás. Elrontani nem lehet, ráadásul az előkészületekkel együtt mindössze egyetlen órára lesz hozzá szükséged.
Hogyan készítsünk pozsonyi kiflit, islert, puncstortát vagy aranygaluskát? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól. Most pedig következzen egy olyan alaprecept, melyet mindenkinek ismerni kell: így készül a hagyományos túrós pite.
Gáspár Bea jópárszor megörvendeztette már a Mindmegette olvasóit hasznos és házias receptjeivel - most a klasszikus Fanta szeletet készítette el, egy kis extra naranccsal megbolondítva. Ha eddig még nem kóstoltad, most semmiképp ne hagyd ki!
Hogyan készítsünk pozsonyi kiflit, islert, puncstortát vagy aranygaluskát? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól. Most pedig következzen egy igazi különlegesség, a métereskalács-torta.
Hogyan készítsünk pozsonyi kiflit, islert, puncstortát vagy aranygaluskát? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogy készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Most új, Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól kezdve, tartsatok velünk!
Hogyan készítsünk békebeli puncstortát, aranygaluskát vagy Rákóczi túróst? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogy készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Most új, Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól kezdve, tartsatok velünk!