Elkészítés: Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, fahéjjal megszórjuk, cukrozzuk.
A túróba keverjük a grízt, beletesszük a tejfölt, cukrozzuk.
A meggyet lecsepegtetjük a levétől.
Egy tepsit kiolajozunk, belerakunk egy réteg lapot, majd megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, és rákenjük a túrót. Ráteszünk egy újabb réteslapot, megszórjuk zsemlemorzsával, rákenjük a kicsit kicsavart almát, majd a következő réteslapot. Erre egyenletesen rászórjuk a meggybefőttet és egy pici fahéjat, majd betakarjuk réteslappal.
A tetejét olajjal megkenjük, és forró sütőben szép pirosra sütjük.
Tálaláskor kockákra vágjuk, porcukorral megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre