Keress receptre vagy hozzávalóra

Grízes-almás krémes

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 0,3 dl hideg víz
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • Az almatöltelékhez:
  • 70 dkg alma
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 20 dkg búzadara
  • 1/2 db citrom
  • A tetejére:
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés

    1. A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük, majd a habhoz adjuk a liszttel és a sütőporral. A tésztát egy 22×37 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 alatt készre sütjük. Lehűtjük, majd két lappá vágjuk.
    2. A lereszelt almákat egy edénybe tesszük a vajjal, a cukorral és a fahéjjal, majd lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a búzadarát, és kb. 5-7 percen át kevergetve főzzük. Amikor elkészült, hozzákeverjük a citrom kifacsart levét, és hűlni hagyjuk.
    3. Az egyik lapra halmozzuk a töltelék 2/3 részét, majd rátesszük a másik lapot, és rákenjük a maradék tölteléket. Megszórjuk darált dióval, és meglocsoljuk olvasztott csokoládéval. 1 órát a hűtőben pihentetjük, majd felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom krémmel készült. Egyszerű, nagyon finom süti.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin