Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: Kaldeneker György

Cikkek

Gyümölcs

Se nem lekvár, se nem savanyúság: fűszeres körtechutney, amit imádni fogsz!

Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készíthetünk sokáig eltartható, fűszeres, édes-csípős körtechutneyt . A "se nem lekvár, se nem savanyúság, se nem mártás" szószba fahéj, gyömbér, szegfűbors, szegfűszeg, csili, almaecet és mazsola kerül. Húsok mellé zseniális! ...

0

Desszert

Így készül a legfinomabb baracklekvár - videó!

Az őszibarackra ritkán gondolunk lekváralapanyagként, pedig a megfelelő fűszerekkel fantasztikus finomságokat alkothatunk. Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója ezúttal jamaikai rummal és vaníliával teszi pikánssá a csodás illatú, piros húsú őszbarackból készített lekvárját. Egyszerűbb, mint gondolnád! ...

0

Gyümölcs

Szedres őszibarackleves: hűsítő finomság, ami évekig eláll tartósítószer nélkül is!

Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója mutatja meg, hogyan kell olyan szedres őszibaracklevest főzni, amely nemcsak a kánikulában, de tartósítószer nélkül eltéve a téli hónapokban is fogyasztható. ...

0

Desszert

A recept, amit mindig is kerestél: édes pesto fagyikhoz és sütikhez!

Citromfűből és marcipánból készít édes pestót eperhez, fagyikhoz, gyümölcsökhoz és desszertekhez Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója.  ...

0

Alapételek

Ne csak kovászos uborkát rakj el! Íme a mutatós spárga- és répa savanyúság

A konyhát is feldobja a dekoratív spárga- és répa savanyúság, melyet Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója sajtokhoz, sonkához, rakott krumplihoz, paprikás krumplihoz, ragukhoz és salátákhoz is ajánl. ...

0

Fűszerek és ízesítők

Húsvéti sonka - másképp: így dobd fel a reszelt tormát! VIDEÓ!

Unod már a szokásos húsvéti menüt, de nincs időd az újításon rágódni? Adunk egy pofonegyszerű tippet: Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója tormás almalekvár receptjét, ami tökéletesen passzol a húsvéti sonkához, foszlós kalácshoz és mindenfajta sült húshoz. Próbáljátok ki, nem nagy ördöngösség! ...

0

Fűszerek és ízesítők

Így készíts cukkiniből pikáns savanyúságot - videó!

A cukkini nem csak rántva vagy rakva jó! Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készítsünk belőle olyan savanyúságot, amivel feldobhatjuk a krumplis tésztát. Videó! ...

0

Praktikus

Gyömbéres chiliszósz - tuti házi mártás, ami mindenhez passzol - videó!

Egy igazán jó mártásrecept aranyat ér, hiszen egy ínycsiklandó szószba belemártogathatunk csirkét, halat, sajtot, zöldséget, de akár salátaöntetként is remekül funkcionál. Íme Kaldeneker György kedvenc gyömbéres chiliszósza. ...

0

Alapételek

Észbontó vitaminbomba! Így készíthetsz citruslekvárt házilag - videó!

A vitamindús citrusfélékből viszonylag könnyen készíthetünk jól ízesíthető lekvárokat, melyek különösen jól tudnak esni a téli időszakban. ...

0