Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Szeptemberben nem csak az új tanév veszi kezdetét, de egy olyan évszak is, amikora az influenza és náthavírusok támadsba lendülnek. Hogyan turbózzuk fel a gyerekek immunrendszerét, hogy ez a lehető legkevesebb megbetegedést és kimaradást okozza? Adunk néhány hasznos tippet!
Karakteres ízvilága miatt a fokhagyma az egyik legfontosabb fűszerünk, már ha nem a legfontosabb. Legyen szó sültekről, pörköltekről, levesekről, esetleg valamilyen zöldséges fogásról, szinte biztos, hogy előkerül az étel alapanyagaként. Na, de mi a helyzet a fokhagymapucolással? Sokan nincsenek vele kibékülve.
Kevés olyan étel létezik a magyar konyhában, amibe ne kerülne fokhagyma. Ennek a csodás alapanyagnak a használata viszont korántsem annyira egyszerű, mint gondolnánk, ugyanis helytelen felhasználásával számos problémát okozhatunk az ételnek. Most a fokhagymahasználat talán egyik legfontosabb veszélyét áruljuk el. Figyeljetek rá, hiszen haza is vághatja az ebédeteket ez a baki.
Nem csak az ínyencek rajonganak érte: a természetgyógyászoknál is az első helyen áll. A csodálatos gumókat évszázadok óta használják a betegségek ellen.
A művészettörténészek 136 éven át nem vették észre, hogy rossz címet kapott a legendás festőművész, Vincent van Gogh egyik csendélete, ugyanis nem azt ábrázolja, mint amiről elnevezték.
Nem kevesebb mint másfél hét múlva sor kerül az Egyesült Királyság elmúlt éveinek legnagyobb ceremóniájára, az új király, III. Károly koronázására.
Azzal szerencsére már sokan tisztában vannak, hogy egészségünk szempontjából nem mindegy, hogy mit eszünk. Arra viszont már kevesebben gondolnak, hogy az elfogyasztott ételek és italok a verejtékünk összetételére is kihatnak, így a testszagunkon bizony érződik a „menünk".
Imádjuk a fokhagymát, de nem könnyű vele dolgozni. Hámozáskor ragacsos és kellemetlen szagú lesz a kezünk, a héj pedig beteríti a konyhapultot és a padlót. Ennek azonban vége, mutatjuk, hogyan kell egyszerűen megpucolni ezt a rengeteg jótékony hatással bíró fűszernövényt.
A népmesékből tudjuk, hogy a királyi asztalokra pompás ételeket tálalnak, van ott minden, mi szem szájnak ingere. II. Erzsébet brit uralkodó asztalára is finomabbnál finomabb falatok kerültek, ám voltak olyan ételek, amelyektől távol tartotta magát a királynő.
Videó
Ha olyan ételt készítünk, amihez sok fokhagyma kell, ezt a pofonegyszerű trükköt érdemes kipróbálni. Rengeteg időt megspórolhatunk vele!
Te is azoknak a táborát erősíted, akik mindent jobban szeretnek egy kis (vagy inkább sok) fokhagymával? Akkor a következő válogatásunkban biztosan találsz kedvedre való fogást! Ja, és persze a fokhagyma mennyisége ízlés szerint variálható minden receptben.
Amellett, hogy a különböző hagymák nyersen, főve és sütve egyaránt számos étel alapanyagai, rendkívül egészségesek is.
Mivel nem csak az influenzajárvány tombol, hanem a koronavírus is felütötte a fejét Magyarországon, extra fontos, hogy odafigyeljünk az immunrendszerünk erősítésére. Ha a következő növényeket rendszeresen fogyasztod, már nagyon sokat tettél az egészségedért!
A fokhagyma nem véletlenül a legismertebb és a legnépszerűbb fűszernövény, hiszen amellett, hogy sok ételben nélkülözhetetlen, számtalan jótékony hatása is van. Többek között tisztító, fertőtlenítő hatású. Íme néhány érdekesség erről a csodafűszerről.
Sokak számára ismerős lehet a probléma, hogy idő hiányában nem tudják, milyen leveses finomsággal lepjék meg a családot, ami gyorsan és könnyen elkészíthető. Nos, azoknak ajánlunk most egy zseniálisan finom krumplilevest pirított fokhagymával, ami garantáltan felmelegít a sokszor már igen hűvös őszi napokon is.
A vendégségből megmaradt, jégkockatartóban lefagyasztott vörösbort vagy fehérbort tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estéken pedig hűsítő fröccsöt készíthetünk belőlük egy kis szódával.