Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A legegyszerűbb dolog, amivel segíthetünk a testünknek megküzdeni a mindennapi stresszhelyzetekkel az, ha változtatunk az étrendünkön. Nem kell radikális fogyókúrára gondolni, már néhány étel fogyasztása pozitív hatással lehet ránk.
Bár az angolszász étkezési szokások sokban eltérnek a nálunk megszokott ritmustól, ettől függetlenül érdemes átemelni néhány elemét és a megfelelő módon, a megfelelő időben alkalmazni. Tipikusan ilyen fogás az angol reggeli.
Vannak ételek, amiket nem is volna szükséges lejárati dátummal ellátni, ugyanis gyakorlatilag soha nem romlanak meg. Megfelelő tárolás mellett persze. Most 11-et mutatunk ezekből.
A téli és kora tavaszi menü sztárja, a világszerte ismert és kedvelt bableves. Az egyik legrégebbi alapanyagnak számító szárazbab sok-sok ínséges időszakon segítette át az emberiséget, mivel ebből a könnyedén tárolható, energiában gazdag alapanyagból sokféle egytálételt, illetve levest készíthetünk.
Kiválasztottuk azt a hat élelmiszert, amivel - ha rendszeresen beilleszted azokat a napi menübe - tovább megőrizheted egészségedet.
Videó
Folyik a könnyed, nagyokat nyelsz, de mégis imádod. A csilis babért nemcsak Mexikóban, hanem szerte a világon rajonganak. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el minél egyszerűbben.
A számtalan libaétel közül talán a legkedveltebb a sólet, amelyet sokféleképp elkészíthetünk. A sóletnél számtalan iskola létezik, ki erre, ki arra az elkészítési módra esküszik, mi most a belváros kedvelt, zsidó konyhát vivő bisztrójában, a Macesz Bisztróban jártunk utána, hogy milyen is a jó sólet.
Ha ezeket az ételeket rendszeresen beilleszted a napi menübe, tovább megőrizheted egészségedet.
Jókait a híres babcsuszpájzzal vette le a lábáról felesége, Laborfalvi Róza, így a Jókai-bableves minden bizonnyal a pár balatonfüredi villájában született meg.
Íme 7 vonzó fesztiválhelyszín zenei, kulturális és kulináris élvezetek ígéretével a hétvégére.
A Netpincér összegyűjtötte a 86 éves korában elhunyt Bud Spencer 5 legjobb evős jelenetét, mi pedig hozzátettük a Mindmegette kedvencét.
Itt a tavasz, a borongós, késő téli, kora tavaszi időben még mindig jól esik egy tartalmas, melengető leves. A tél végi időszakban érdemes felhasználni a betárazott babjainkat és összeütni egy tartalmas, gazdag bablevest, amihez akár felhasználhatjuk a húsvéti sonka főzőlevét is.
Vegetáriánus olvasóink számára elengedhetetlen olvasmány következik. A hüvelyesek terméseiből ugyanis pótolhatják azt az energiát, amit az állati fehérje megvonásával elveszítenek. Emellett a fogyókúránkba is érdemes becsempészni őket, hiszen kisebb mennyiségtől is jól lakhatunk!
Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
Gyerekkorunkban sokat énekeltünk róluk, és rendszeresen ettünk belőlük az oviban. Felnőttként azonban méltatlanul elfelejtjük őket: a száraz hüvelyesek, azaz a bab, a sárgaborsó, a lencse és a csicseriborsó ritkán kerülnek az asztalunkra.
A vendégségből megmaradt, jégkockatartóban lefagyasztott vörösbort vagy fehérbort tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estéken pedig hűsítő fröccsöt készíthetünk belőlük egy kis szódával.