Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Riedl Annamária

A főzés szeretete, és ezáltal a másoknak való örömszerzés családi hagyományokon alapul. Apai dédanyám nápolyi asszony volt, igazi R22;mammaR21; az elmondások alapján, aki kifinomult ízlésével és ízvilágával nemcsak a családot, hanem széles baráti kört is összetartott. A családom szerint sok közös vonást mutatunk fel ő és én. A család másik ágán, az anyai ágon pedig a nagymamám volt az, aki a forró nyarakon megszerettette velem a főzést, ő már gyakorlatban.
Jöttek tehát a gének, majd jött a gyakorlat. Így elmondhatom, már egész kisgyerek korom óta a konyha megszállottja vagyok, melyet az említett nyarakon kívül otthon, édesanyám konyhájában tökéletesítettem éveken keresztül az ő segítségével, s manapság, amikor már saját háztartást vezetek, teljes mértékben élhetek ennek a szenvedélyemnek.
A gasztro blog indítását és folytatását egy kedves barátnőmnek köszönhetem, aki elnézegette heteken, hónapokon keresztül, ahogy az egyik közösségi oldalon megosztottam csupán a fotókat, s mindig érkezett hozzászólás.
S 2011 májusában elindítottam a Rozmaring&Csokoládé-t. Amely tartalmaz egyszerű ételeket éppúgy, ahogy bonyolultakat. Nem szakácskönyvet főzök le, nem éttermi ételeket készítek el, saját kútfőből, az ízek párosításával igyekszem új élményeket megalkotni mindenkinek, aki kipróbálja őket a saját konyhájában. Ételeimből soha nem hiányzik a szenvedély és a főzési iránti tisztelet. S mindezt tudat alatt, de talán mégis valahol kicsit tudatosan :-D, mediterrán hangulatba igyekszem sokszor csomagolni.


2015 óta tag

4 feltöltött recept

www.rozmaringescsokolade.blogspot.com


Kedvencek

Legnagyobb

Feltöltött receptjeim