Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-krémsajtos csiga

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat - a vaj kivélével - egy keverőtálba a robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk. Így még száraz lesz, de nem baj: hozzáadjuk a lágy vajat és tovább dagasztjuk, amíg szépen összeáll a tészta. Letakarjuk és meleg helyen 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.
  2. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, az áfonyát elkerverjük a keményítővel. 
  3. A megkelt tésztát kinyújtuk, megkenjük a krémsajttal, majd rászórjuk az áfonyaszemeket. Jó szorosan feltekerjük a tésztát, és 3-4 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a csigákat és még 20 percig kelesztjük. 190 C°-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
  4. Amíg sülnek a csigák, elkészítjük a cukormázat. Egy kisebb tálba kimérjük a porcukrot és hozzákeverjük a vízet (vagy a szörpöt). Jól kikeverjük, amíg egy sűrű, még éppen folyékony állagot kapunk. A csigákat hagyjuk kihűlni, és ráfolyatjuk a cukormázat. Frissen tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek