Elkészítés: A belsőségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk. A májat kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és a paprikát, néhány percig pároljuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a zúzát és a szívet. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd alacsony lángon hagyjuk főni kb. 1,5 órát. Közben néha megkeverjük, sózzuk, borsozzuk, ha túlságosan elfőtte a levét, akkor pótoljuk.
Amikor a zúza nagyjából megfőtt, hozzáadjuk a májat is, és még legalább fél óráig főzzük.
Főtt tészta vagy főtt krumpli illik hozzá, de friss, puha kenyérrel is mennyei.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!