Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zúza csorba pritaminpaprikával

60 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: Előkészítjük a hozzávalókat, a zöldségeket megtiszítjuk és kockára vágjuk, a zúzát alaposan megmossuk.

A hagymát dinsztelni kezdjük az olajon, apránként hozzáadjuk a zellert, a zúzát, a sárgarépát, majd a pritaminpaprikát. Folyton kevergetjük, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 2,5 l vízzel, és puhára főzzük. A vége fele hozzáadjuk a krumplit is, lestyánecettel ízesítjük.

Ízlés szerint megszórhatjuk zöldpetrezselyemmel. Aki szereti, tálalhatja tejföllel.

Megjegyzés

A román konyha gyakran használja a paprikaféléket a savanyú levesekbe, s legfőképpen a pritaminpaprikát. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek