Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés-tejszínes rakottpiskóta-torta (Zucotto)

45 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótát 1,5-2 cm-es kockákra daraboljuk, és meglocsoljuk a mandulaaromával vagy Grand Marnier-vel. Egy nagyobb, félgömb alakú tálat kibéleljük celofánnal majd a feldarabolt piskótával kibéleljük. A maradék piskótát félretesszük.
  2. A csokoládé 3/4-ét lereszeljük, és egy tálban, mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. A  porcukrot és a puha margarint habosra keverjük, és hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.
  3. Egy másik tálban elkeverjük a kávét a habtejszín felével, majd kemény habbá verjük, és beleborítjuk a piskótával bélelt tálba, elsimítjuk az oldalán és az alján, így marad egy mélyedés közepén - ide öntjük a csokoládés keveréket.
  4. A tál tetején egyenletesen elrendezzük a maradék piskótát, fóliával letakarjuk, majd 6 órára a hűtőbe tesszük,
  5. Tálaláskor a maradék tejszínt felverjük (keményre), az édességet pedig óvatosan egy tányérra borítjuk (a tetejére teszünk egy tányért és lassan átfordítjuk), majd lassan, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát. Ezután rákenjük a keményre vert tejszínhabot és elszórjuk a tetején a mandulát és a maradék csokoládét felaprítva.

Ezek is érdekelhetnek

Friss