Elkészítés: Egy üvegtálat kikenünk olajjal, majd 2 folpack-ot beleterítünk keresztben úgy, hogy kilógjon. A brióst 1,5 cm vastagra felszeleteljük, majd átlósan is, hogy háromszögeket kapjunk. Belepakolgatjuk a tálba puzzle-szerűen, és megkenjük konyakkal. A tejszín felét felverjük. A csokit megolvasztjuk vízgőz fölött, majd összekeverjük a tejszínhabbal. Rákenjük a briósra. Újra 1 sor briós következik. A maradék tejszínt újra felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a mandulaaromát. A darabolt mandulát kicsit megpirítjuk, majd ezt is belekeverjük, a briósra kenjük. Befedjük a maradék konyakkal megkent brióst, ráhajtjuk a folpack-ot. 3 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálcára borítjuk, és megszórjuk kakaóporral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre