hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsuzsa szelet

MME MME
5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 45 dkg liszt
  • tej
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojást, a mézet, a kakaóport és a margarint gőz fölött elkeverjük. Amikor felolvadt belegyúrjuk a cukrot és a szódabikarbónával vegyített lisztet. Kevés tejet öntünk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

3 lapot sütünk belőle. 40x24 cm-es, kikent, liszttel meghintett tepsiben sütjük.

A krémhez a tejben elkevert lisztből és a
pudingporból sűrű krémet főzünk. Amíg hűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kettőt összekeverjük. A krémmel a lapokat megtöltjük.

A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk az étolajjal, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. Csak másnap vágjuk fel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek