Elkészítés: A tésztához a tojást, a mézet, a kakaóport és a margarint gőz fölött elkeverjük. Amikor felolvadt belegyúrjuk a cukrot és a szódabikarbónával vegyített lisztet. Kevés tejet öntünk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
3 lapot sütünk belőle. 40x24 cm-es, kikent, liszttel meghintett tepsiben sütjük.
A krémhez a tejben elkevert lisztből és a
pudingporból sűrű krémet főzünk. Amíg hűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kettőt összekeverjük. A krémmel a lapokat megtöltjük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk az étolajjal, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. Csak másnap vágjuk fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre