Zsuzsa szelet

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • tojás
  • méz
  • kakaópor
  • margarin
  • porcukor
  • szódabikarbóna
  • liszt
  • tej
  • tej
  • liszt
  • pudingpor
  • margarin
  • porcukor
  • tortabevonó
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojást, a mézet, a kakaóport és a margarint gőz fölött elkeverjük. Amikor felolvadt belegyúrjuk a cukrot és a szódabikarbónával vegyített lisztet. Kevés tejet öntünk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

3 lapot sütünk belőle. 40x24 cm-es, kikent, liszttel meghintett tepsiben sütjük.

A krémhez a tejben elkevert lisztből és a
pudingporból sűrű krémet főzünk. Amíg hűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kettőt összekeverjük. A krémmel a lapokat megtöltjük.

A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk az étolajjal, és a sütemény tetejét bevonjuk vele. Csak másnap vágjuk fel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss