Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsiványpecsenye paprikás mártásban

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Szűzünket felérmézzük, gyengéden megveregetjük, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát felcsíkozzuk. Szeleteinket feltekerjük, majd pár szalonnacsíkkal összetűzzük.

Előveszünk egy testhezálló serpenyőt, olajat hevítünk benne, hirtelen elősütjük a tekercseket, nyakon öntjük a vörösborral, és fedő alatt puhára pároljuk.

Közben sem tétlenkedünk, hanem egy kis lábaskában világos rántást készítünk. Beletesszük a reszelt vöröshagymát, elkeverjük a paprikával, majd felöntjük az erőlevessel. Simára főzzük.

A készre párolt tekercseket kivesszük, és a visszamaradt párolólevet felöntjük a paprikás mártással, és jól összeforraljuk. Visszatesszük bele a roládokat, még egyszer átforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Körítsük házi tarhonyával, adjunk mellé friss kenyeret és egy jóképű merlot-t.

Ezek is érdekelhetnek

Friss