Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsíros sós sütik

40 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A zsíros sós sütik elkészítéséhez a zsírt, a lisztet, a tejfölt, egy tojást, a sót és a sajt felét egy tálba tesszük.

  2. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd a hozzávalókat összegyúrjuk.

  3. A tésztát ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 1,5 cm vastagságúra, majd a tetejét megkenjük egy felvert tojással.

  4. A nyújtott tésztát ezután két részre osztjuk. Az egyik részből sajtos pogácsát készítünk, a másikból sajtos-köményes rudacskákat.

  5. A tészta egyik felét pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a pogácsák tetejére egy-egy csipet reszelt sajtot teszünk.

  6. A tészta másik felét éles késsel feldaraboljuk rudacska formákra.

  7. A formákat is a tepsibe tesszük, tetejükre sajtot és köménymagot teszünk.

  8. A süteményeket 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt, szép barnára sütjük. 

Megjegyzés

Hagyományos sós sütemény. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss