A zsíros sós sütik elkészítéséhez a zsírt, a lisztet, a tejfölt, egy tojást, a sót és a sajt felét egy tálba tesszük.
Belemorzsoljuk az élesztőt, majd a hozzávalókat összegyúrjuk.
A tésztát ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 1,5 cm vastagságúra, majd a tetejét megkenjük egy felvert tojással.
A nyújtott tésztát ezután két részre osztjuk. Az egyik részből sajtos pogácsát készítünk, a másikból sajtos-köményes rudacskákat.
A tészta egyik felét pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a pogácsák tetejére egy-egy csipet reszelt sajtot teszünk.
A tészta másik felét éles késsel feldaraboljuk rudacska formákra.
A formákat is a tepsibe tesszük, tetejükre sajtot és köménymagot teszünk.
A süteményeket 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt, szép barnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre