A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a sót, a zsírt és a tejfölt összekeverjük, tésztát gyúrunk belőle. Hűtőbe tesszük pihenni, míg a tölteléket előállítjuk.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük. Állni hagyjuk kb. 15 percet.
Kinyomkodjuk a reszelt alma levét, majd darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá, és elkeverjük. (Ez felszívja a levét.)
Egy 30x40-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát kettévágjuk, és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk darált keksszel vagy zsemlemorzsával és az almát elegyengetjük rajta.
Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek.
Tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.