hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsírjában sült kacsa krumplival

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db pecsenyekacsa
  • majoranna
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • 1-1,5 dl víz
  • A körethez:
  • 5-6 szem krumpli
  • kacsazsír

Elkészítés

Elkészítés: A kacsát alaposan nézzük át, és az esetleges tokokat távolítsuk el. Ezután a zsírosabb részeket (pl. a nyakánál, a püspökfalatnál...) fejtsük le, majd daraboljuk fel apróra.

Ezután a kacsát jó alaposan dörzsöljük be sóval kívül-belül, majd helyezzük bele a tepsibe. Tegyük köré az előzőleg lefejtett és feldarabolt zsíros részeket, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, őrölt borssal, majorannával és kakukkfűvel. Végül öntsük alá a vizet, majd alufóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 2 óra alatt pároljuk puhára.

Amikor a kacsa már megpuhult, vegyük le a fóliát, majd magasabb hőfokon süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután a készre sült kacsát vegyük ki a zsírból, és tálalásig tartsuk melegen.

A krumplit vágjuk fel kicsit vastagabb karikákra, majd tegyük a tesiben lévő kacsazsírba. Ezután sózzuk, és keverjük alaposan össze, majd tegyük be a sütőbe, és süssük szép pirosra. (Én a kisült töpörtyűt is bennehagytam a zsírban, és tovább sütöttem a krumplival.)

Tálalás előtt daraboljuk fel a kacsát, majd a sült krumplival és párolt káposztával kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss