Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsírban sült csirkemáj

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A májat átnézem, levágom a szívről a hártyát, kettéhasítom, az epét eltávolítom.

A feldarabolt hagymát a zsírral felteszem dinsztelődni. A meleg zsírba fektetem a májat. Mikor a külseje kicsit kivilágosodik, lejjebb veszem, lazán lefedem, hogy ne fröcsköljön. Időnként nézegetem, majd teszek bele oregánót, bazsalikomot. Addig sütöm, míg szétvágásnál láthatóan átsült. Beleteszek kis sót, utóízesítem. Leveszem, hagyom kihűlni, megdermedni, hűtőben jól eltartható.

Megjegyzés

A fűszereket nem szabad túl sokáig sütni, mert megkeserednek. Magas jénai edénybe szoktam tenni, hogy a zsír ellepje a májat. Az asztalnál akár egy kenőkéssel vághatjuk, kenhetjük a kenyerünkre, akár a vajat. Nem kell sok egy-egy falatra, és kiadós az egész családnak akár egy hétig is, mikor kedvünk szottyan rá.
- mpatrik

Ezek is érdekelhetnek

Friss