Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
60 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • kb 1 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 15 g friss élesztő
  • 38 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg margarin
  • csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • kb 40 dkg szilvalekvár
  • A tetejére :
  • 1 doboz habtejszín
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. Kevés tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne 1 kk cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a zsíradékokat, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és összegyúrjuk annyi a tejjel, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és hűtőben 30 percig pihentetjük, majd 3 egyforma részre osztjuk.
  3. A töltelékhez összekeverjük a mákot a cukrokkal és a citromhéjjal. Egy kb 30 * 30 - as tepsit alaposan kizsírozunk és behintünk liszttel vagy kibéleljük sütőpapírral, majd belenyújtjuk az első tésztagombócot, rákenjük a lekvár felét és egyenletesen rászórjuk a cukros mák felét. Erre kerül egy tésztalap, a megmaradt lekvár és a cukros mák, végül befedjük az egészet az utolsó tésztalappal. Kb 30 percig kelesztjük, majd a tetejét villával megszurkáljuk és 180 °C - on kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük. 
  4. A tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük az apróra tördelt csokoládéra. Simára keverjük és ha már kezd sűrűsödni, rákenjük a kihűlt sütemény tetejére. Megvárjuk még teljesen megdermed, majd hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

10+1 VILLÁMGYORS ÉS ELRONTAHTATLAN MÁKOS SÜTEMÉNY >>>

13 RÉTEGES SÜTEMÉNY, AMIBŐL EGY TÁLCA SOHA NEM ELÉG! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss