Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
60 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne 1 kk cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a zsíradékokat, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és összegyúrjuk annyi a tejjel, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és hűtőben 30 percig pihentetjük, majd 3 egyforma részre osztjuk.
  3. A töltelékhez összekeverjük a mákot a cukrokkal és a citromhéjjal. Egy kb 30 * 30 - as tepsit alaposan kizsírozunk és behintünk liszttel vagy kibéleljük sütőpapírral, majd belenyújtjuk az első tésztagombócot, rákenjük a lekvár felét és egyenletesen rászórjuk a cukros mák felét. Erre kerül egy tésztalap, a megmaradt lekvár és a cukros mák, végül befedjük az egészet az utolsó tésztalappal. Kb 30 percig kelesztjük, majd a tetejét villával megszurkáljuk és 180 °C - on kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük. 
  4. A tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük az apróra tördelt csokoládéra. Simára keverjük és ha már kezd sűrűsödni, rákenjük a kihűlt sütemény tetejére. Megvárjuk még teljesen megdermed, majd hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

10+1 VILLÁMGYORS ÉS ELRONTAHTATLAN MÁKOS SÜTEMÉNY >>>

13 RÉTEGES SÜTEMÉNY, AMIBŐL EGY TÁLCA SOHA NEM ELÉG! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss