Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbós rakott palacsinta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vajat habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, sót, s a tejjel lassanként elkeverjük. Végül óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Lassú tűzön sütjuk, csak az egyik oldalát. Ha megsült, kicsúsztatjuk egy tálcára, (a megsült felével lefelé) és megkenjük meggydzsemmel, majd megszórjuk a porcukrokkal és vaníliás cukorral elkevert dióval.
  3. A következő palacsintát óvatosan rácsúsztatjuk a meggyes-diós rétegre, és megszórjuk a cukrozott kakaóval.A rétegezést addig folytatjuk, amíg kisül az utolsó palacsinta, melynek minkét oldalát megsütjük. 

 

Megjegyzés

A dzsemhez és a kakaóhoz, azért nem írtam mennyiséget, mert azt ízlés szerint adagolhatjuk (persze azért ne túlozzuk el az adagolást). Ha marad még palacsintatésztánk, akkor annak mindkét oldalát megsütöm és hagyományosan fogyasztjuk el. - era1225

Ezek is érdekelhetnek

Friss