A vajat habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, sót, s a tejjel lassanként elkeverjük. Végül óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Lassú tűzön sütjuk, csak az egyik oldalát. Ha megsült, kicsúsztatjuk egy tálcára, (a megsült felével lefelé) és megkenjük meggydzsemmel, majd megszórjuk a porcukrokkal és vaníliás cukorral elkevert dióval.
A következő palacsintát óvatosan rácsúsztatjuk a meggyes-diós rétegre, és megszórjuk a cukrozott kakaóval.A rétegezést addig folytatjuk, amíg kisül az utolsó palacsinta, melynek minkét oldalát megsütjük.
A dzsemhez és a kakaóhoz, azért nem írtam mennyiséget, mert azt ízlés szerint adagolhatjuk (persze azért ne túlozzuk el az adagolást). Ha marad még palacsintatésztánk, akkor annak mindkét oldalát megsütöm és hagyományosan fogyasztjuk el. - era1225
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!