Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbópite csokidarabokkal

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 12 dkg fagyos vaj
  • 1-2 evőkanál jeges víz
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 6 dkg barna nádcukor
  • 3 kisebb tojás
  • 20 dkg sűrű baracklekvár
  • 5 dkg tejcsoki apróra darabolva
  • A tetejére:
  • 10 dkg tejcsoki

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a cukorral. A fagyos vajat késsel vékonyra beleszeljük, és 2 kanál jeges víz hozzáadásával fakanállal összekeverjük. Amikor látjuk, hogy már össze fog állni, a továbbiakban kézzel gyors mozdulatokkal meggyúrjuk a tésztát. Az a lényeg hogy gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen fel a tészta, mert akkor nyúlós lesz.

Ezután kinyújtjuk egy sütőpapíron, és egy 20x30 centibe csúsztatjuk. Villával alaposan megszurkáljuk, majd a 200 fokosra előmelegített sütőbe tesszük 12 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket: a tojásokat összekeverjük a cukorral és a dióval.

A sütőből kivett tésztát először megkenjük a lekvárral, majd erre került a diós massza. Azért kell sűrű lekvár, hogy rá tudjuk kenni a diós krémet. Erre rászórjuk a felaprított csokoládét, és 20 percre visszatesszük a sütőbe.

Miután kivettük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a felolvasztott tejcsokival bevonjuk a tetejét.

Kockákra vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Könnyebben elkészíthető, mint a zserbószelet, de ízhatásra nagyon hasonló. - marisz57

Ezek is érdekelhetnek

Friss