Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbóízű kalácskák

> 90 perc
egyszerű
költséges
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket a darált diót, a porcukrot, a sót, a fahéjat és az őrölt szegfűszeget egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tojást és a folyékony zsiradékot, végül a langyos tejben felfuttatott élesztőt, majd a tésztát összegyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 40 percig kelesztjük. 2
  2. A tésztát 5-6 részre osztjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Megkenjük lekvárral, feltekerjük.
  3. A tekercset középen elvágjuk és a két csíkot egymásba csavarjuk. Folytatjuk amíg a tészta elfogy.  Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük. A tepsit az előmelegített (180 fok) a tűzhely tetejére tesszük és még 15 percig kelesztjük. Megkenjük tejjel, majd kb. 25 percig sütjük. (nem légkeveréssel) Tetejét megcsíkozzuk az olvasztott étcsokival. 

ÁLOMSZÉP CSOKIS FONOTT KALÁCS - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! >>>

 ÍGY KÉSZÍTS PUHA, FOSZLÓS GLUTÉNMENTES KALÁCSOT >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss