Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbóízű kalácskák

120 perc
egyszerű
költséges
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 11 dkg Graham liszt
  • 11 dkg finomliszt
  • 8 dkg darált dió
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 2 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1 db tojás
  • 3 dkg folyékony zsiradék (pl. olvasztott vaj v. kókuszszír)
  • 1,3 dl tej
  • 1,8 dkg friss élesztő
  • A töltelékhez:
  • 3-4 ek sárgabaracklekvár
  • A kenéshez:
  • 0,5 dl tej
  • A tetejére:
  • 5 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 1-2 ek melegvíz

Elkészítés

  1. A liszteket a darált diót, a porcukrot, a sót, a fahéjat és az őrölt szegfűszeget egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tojást és a folyékony zsiradékot, végül a langyos tejben felfuttatott élesztőt, majd a tésztát összegyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 40 percig kelesztjük. 2
  2. A tésztát 5-6 részre osztjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Megkenjük lekvárral, feltekerjük.
  3. A tekercset középen elvágjuk és a két csíkot egymásba csavarjuk. Folytatjuk amíg a tészta elfogy.  Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük. A tepsit az előmelegített (180 fok) a tűzhely tetejére tesszük és még 15 percig kelesztjük. Megkenjük tejjel, majd kb. 25 percig sütjük. (nem légkeveréssel) Tetejét megcsíkozzuk az olvasztott étcsokival. 

ÁLOMSZÉP CSOKIS FONOTT KALÁCS - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! >>>

 ÍGY KÉSZÍTS PUHA, FOSZLÓS GLUTÉNMENTES KALÁCSOT >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss