3 dkg folyékony zsiradék (pl. olvasztott vaj v. kókuszszír)
1,3 dl tej
1,8 dkg friss élesztő
A töltelékhez:
3-4 ek sárgabaracklekvár
A kenéshez:
0,5 dl tej
A tetejére:
5 dkg olvasztott étcsokoládé
1-2 ek melegvíz
Elkészítés
A liszteket a darált diót, a porcukrot, a sót, a fahéjat és az őrölt szegfűszeget egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tojást és a folyékony zsiradékot, végül a langyos tejben felfuttatott élesztőt, majd a tésztát összegyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 40 percig kelesztjük. 2
A tésztát 5-6 részre osztjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Megkenjük lekvárral, feltekerjük.
A tekercset középen elvágjuk és a két csíkot egymásba csavarjuk. Folytatjuk amíg a tészta elfogy. Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük. A tepsit az előmelegített (180 fok) a tűzhely tetejére tesszük és még 15 percig kelesztjük. Megkenjük tejjel, majd kb. 25 percig sütjük. (nem légkeveréssel) Tetejét megcsíkozzuk az olvasztott étcsokival.